Sakura's Diary
Love Me Like You Do Lyrics!  
Giveaway Berlangsung!  
Pandora Murah! 
Mr. Nuffnang

Reader(s)




 Silent Reader(s)

Refresh Owner Tutobies Contact Me

Chit Chat





Follower




Joined Giveaway


My Bloglist



Age of My Blog !

Daisypath Anniversary tickers
Thanks

Template by Azzahra
Codes by Nurul Atiqah
Edited by Sakura


Donut Ala-ala Big Apple

Big Apple, yummy! Mahal kalau belikan? So buat jer lah, senang lah jugak, senanglah sangat.. hihi! Jom tengok bahan-bahan..

BAHAN-BAHAN ::

- 2 Cawan tepung gandum
- 3 sudu butter
- 1 ½ sudu teh yis
- ½ cawan susu cair (suam)
- 1 biji telur (pukul siket)
- 3 sudu besar gula
- ¼ sudu kecil garam

CARA-CARA ::

Langkah satu :
Masukkan tepung, yis dan butter gaul butter mcm buat pastry..Guna hujung jari sampai jadi mcm bread crumbs. Masukkan garam dan gula.

Langkah dua :
Buat well tengah-tengah tepung kemudian masukkan telur dan susu suam. Gaulkan dengan cara menarik tepung bahagian atas sampai menutup bancuhan cair.

Langkah tiga :
Gaul sampai dapat segumpal.

Langkah empat :
Transfer atas meja dan uli sampai adunan elastik dan tak melekat-lekat.

Langkah lima :
Sebaik adunan tak melekat terus peram dalam mangkuk dan tutup denagan kain bersih, sebelum tu mangkuk sapu dengan butter sekelilingnya.

Langkah enam :
Bila adunan dan naik kembang.. kluarkan dan uli. Part ni boleh dibentukkan dan peram sekali lagi.

Langkah tujuh :
Hasil peraman kedua naik gebus mengebus. Selepas naik kali kedua ni boleh la digoreng dengan api yang tidak terlampau panas.

Langkah lapan :
Kemudian hias dengan cheese, gula, coklat atau apa-apa jer ikut tekak anda.

Done! Boley cuba wokeh! Bubyee~~